De kracht van muziektherapie

Muziektherapie van HartmelodieMuziek doet iets met ons. Muziek is vaak verweven met emoties en herinneringen. Het helpt mensen uitdrukking te geven aan hun gevoel. Hartmelodie opent deuren naar gevoelens, gedachten en herinneringen. Met heel mijn hart en met verschillende instrumenten geef ik muziektherapie in Ermelo en ver daarbuiten.

Muziektherapie van hart tot hart

Hartmelodie luistert naar de taal van uw hart. Op deze website vindt u meer informatie over het positieve effect van muziektherapie, voor wie muziektherapie een uitkomst kan zijn en hoe de sessies in zijn werk gaan. Met muziektherapie kijken we niet naar wat iemand niet meer kan, maar juist naar de mogelijkheden!

In het verpleeghuis

In een verpleeghuis krijgen mensen op een leuke en laagdrempelige manier contact met elkaar. Dit gebeurt door samen te zingen of samen muziek te maken, maar ook door te ervaren dat ze nog veel dingen kunnen. Het, op speelse wijze, onbewust toepassen van vaardigheden, het herwinnen van zelfvertrouwen en het trainen van het geheugen zijn hier mooie voorbeelden van.

Bij mensen thuis

Muziektherapie kan naast in verpleeghuizen ook bij mensen thuis gegeven worden. Door alle veranderingen in de zorg komen mensen steeds later in aanmerking voor instellingszorg. Door waardevolle sessies worden de contactmomenten tussen de partner (mantelzorger) en de cliënt een stuk aangenamer. Ik neem veel onrust weg met mijn muziek wat goed is voor de onderlinge communicatie. Als de cliënt beter in zijn vel zit, heeft dit uiteraard een positief effect op de mantelzorger.

Kosten en vergoedingen

Een verwijzing van de huisarts is niet nodig en in sommige gevallen worden de kosten vergoed. Neem gerust contact met me op als u hier nog vragen over heeft. Ik help u graag.

Hartmelodie biedt persoonlijke muziektherapie voor volwassenen en ouderen

Muziektherapie en pianobegeleiding

Soms is het mogelijk om gezellig samen te spelen

 

Reacties zijn gesloten.